Nevşehir Göreme Otelleri Örneği” Projesi'ne TÜBİTAK Desteği

Eğitim
 

Nevşehir Göreme Otelleri Örneği” Projesi'ne TÜBİTAK Desteği

NEVÜ Öğrencisinin “Turizm Faaliyetlerinin Karbon Ayak İzini Azaltma ve Farkındalık Oluşturmaya Yönelik Çalışma
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü 4. sınıf öğrencisi Esranur Cuhadar’ın "Turizm Faaliyetlerinin Karbon Ayak İzini Azaltma ve Farkındalık Oluşturmaya Yönelik Çalışma: Nevşehir Göreme Otelleri Örneği” projesi TÜBİTAK’tan desteklenmeye hak kazandı. TÜBİTAK, Bilim insanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 Yılı 1. Dönem” başvuru sonuçları açıklandı. Üniversitelerde öğrenim görmekte olan ön lisans ve lisans öğrencilerini projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etme amacı güden program kapsamında, akademik danışmanlığını NEVÜ Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şenay Güngör'ün yaptığı Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü 4. sınıf öğrencisi Esranur Cuhadar’ın hazırladığı "Turizm Faaliyetlerinin Karbon Ayak İzini Azaltma ve Farkındalık Oluşturmaya Yönelik Çalışma: Nevşehir Göreme Otelleri Örneği" başlıklı projesi TÜBİTAK tarafından destek almaya hak kazanan projeler arasında yer aldı.  Üniversite olarak nitelikli eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra bilimsel çalışmalara da büyük önem vererek desteklediklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, "Üniversite yönetimi olarak öğrencilerimizi TÜBİTAK 2209 kapsamında proje sunmaları için teşvik ettik ve yeni dönemde de kendilerine elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. Bu kapsamda TÜBİTAK 2209-A kapsamında destek almaya hak kazanan öğrencimizi ve danışman hocamızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.  
NEVÜ Öğrencisinin “Turizm Faaliyetlerinin Karbon Ayak İzini Azaltma ve Farkındalık Oluşturmaya Yönelik Çalışma

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü 4. sınıf öğrencisi Esranur Cuhadar’ın "Turizm Faaliyetlerinin Karbon Ayak İzini Azaltma ve Farkındalık Oluşturmaya Yönelik Çalışma: Nevşehir Göreme Otelleri Örneği” projesi TÜBİTAK’tan desteklenmeye hak kazandı.

TÜBİTAK, Bilim insanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 Yılı 1. Dönem” başvuru sonuçları açıklandı. Üniversitelerde öğrenim görmekte olan ön lisans ve lisans öğrencilerini projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etme amacı güden program kapsamında, akademik danışmanlığını NEVÜ Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şenay Güngör'ün yaptığı Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü 4. sınıf öğrencisi Esranur Cuhadar’ın hazırladığı "Turizm Faaliyetlerinin Karbon Ayak İzini Azaltma ve Farkındalık Oluşturmaya Yönelik Çalışma: Nevşehir Göreme Otelleri Örneği" başlıklı projesi TÜBİTAK tarafından destek almaya hak kazanan projeler arasında yer aldı. 

Üniversite olarak nitelikli eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra bilimsel çalışmalara da büyük önem vererek desteklediklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, "Üniversite yönetimi olarak öğrencilerimizi TÜBİTAK 2209 kapsamında proje sunmaları için teşvik ettik ve yeni dönemde de kendilerine elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. Bu kapsamda TÜBİTAK 2209-A kapsamında destek almaya hak kazanan öğrencimizi ve danışman hocamızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve avanoshabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.