İstiklal Marşı’nın Kabulünün 103. Yılı Programı Düzenlendi

Nevşehir
 

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 103. Yılı Programı Düzenlendi

Nevşehir’de 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulünün 103. Yılı ve Mehmet Âkif Ersoy’u Anma Günü Programı Düzenlendi
Nevşehir Valiliği tarafından düzenlenen ‘12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulünün 103. Yılı ve Mehmet Âkif Ersoy’u Anma Günü Programı’na Nevşehir Valisi Ali Fidan, AK Parti Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özlem Fındık, Nevşehir İl protokolü, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen program, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Edebiyat öğretmeni Mücahit Demir’in günün anlam ve önemi üzerine yaptığı konuşmanın akabinde İstiklal Marşı’nın yazılma ve ‘Milli Marş’ olarak kabul edilme sürecini anlatan tiyatro oyunu oynandı. Ayrıca programda Mehmet Âkif Ersoy’un hayatından kesitler içeren kısa video izlendi, şiirlerinden alıntılarla oluşturulmuş oratoryo sahnelendi. Program, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesiyle sona erdi.
Nevşehir’de 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulünün 103. Yılı ve Mehmet Âkif Ersoy’u Anma Günü Programı Düzenlendi

Nevşehir Valiliği tarafından düzenlenen ‘12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulünün 103. Yılı ve Mehmet Âkif Ersoy’u Anma Günü Programı’na Nevşehir Valisi Ali Fidan, AK Parti Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özlem Fındık, Nevşehir İl protokolü, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen program, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Edebiyat öğretmeni Mücahit Demir’in günün anlam ve önemi üzerine yaptığı konuşmanın akabinde İstiklal Marşı’nın yazılma ve ‘Milli Marş’ olarak kabul edilme sürecini anlatan tiyatro oyunu oynandı. Ayrıca programda Mehmet Âkif Ersoy’un hayatından kesitler içeren kısa video izlendi, şiirlerinden alıntılarla oluşturulmuş oratoryo sahnelendi.

Program, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve avanoshabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.