Başkan Urgenç Akademiye Yönelik Eleştirilerini Sürdürdü

Eğitim
 

Başkan Urgenç Akademiye Yönelik Eleştirilerini Sürdürdü

TES Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç, Milli Eğitim Akademisi'nin öğretmen yetiştirme sürecindeki rolüne yönelik eleştirilerini sürdürüyor
Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç Milli Eğitim Akademisi ve Öğretmenlik Meslek Kanununda yer alan Milli Eğitim Akademisine yönelik eleştirilerilerini sürdürdü. Başkan Urgenç, Milli Eğitim Akademisi’nin öğretmen yetiştirme sürecinin son merhalesi gibi kurgulanmış olmasını doğru bulmadıklarını bildirerek, öğretmen yetiştiren kurumlarımızın eğitim fakülteleri olduğunu söyledi. Tes. Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç şunları kaydetti: “MEB’in müfredatı ile eğitim fakültelerinin programı örtüşmüyor diyerek, KPSS’de başarılı olan öğretmenlerimizi sözüm ona nitelikli hale getirmek amacıyla bir yıl süreyle Milli Eğitim Akademisi’nde eğitime tabi tutacaklar. Bunu doğru bulmuyoruz. Nitelikli öğretmen böyle yetişmez! Nitelikli öğretmen yetiştirmek istiyorsak öncelikle öğretmen liselerini yeniden açmalıyız. Öğrenciler bu liselere öğretmen olma arzu ve hedefiyle yerleşmeli, liseden mezun olduğunda hala aynı arzu ve hedefi koruyorsa, o zaman eğitim fakültesini tercih etmelidir. Tabi bu süreçte eğitim fakültelerinin sayısı ve kontenjanı azaltılmalı, eğitim fakültelerindeki staj süresi artırılmalıdır. Eğitim fakültelerine yerleşen öğrencilerimiz son yılını tam zamanlı okulda geçirmeli, hala aynı arzu ve hedefi koruyorsa, KPSS’ye girmeli, başarılı olmalı ve ataması gerçekleştirilmelidir. Zaten bu süreçle yetişen öğretmen nitelikli öğretmendir. Ne mülakata ne de Milli Eğitim Akademisine ihtiyaç kalır! Biz Milli Eğitim Akademisi kurulmasına karşı değiliz ama bu akademi aday öğretmenler bakımından sadece adaylık eğitiminin karşılığı olmalıdır. Akademide verilen bu eğitim de iki ayı geçmemelidir. Yaz tatili sürecinde adaylık eğitimi tamamlanmalı ve 1 Eylül’de öğretmenler göreve başlamalıdır. Akademi de bu konuda mutlaka bir düzenleme yapılmalıdır.” Milli Eğitim Akademisinin iki farklı fonksiyonu daha olduğuna vurgu yapan Urgenç, “Öğretmenlerin hizmet içi eğitimleri buradan yürütülecek. Şu anda MEB’in 8 ilde hizmet içi eğitim enstitüsü var. Milli Eğitim Akademisiyle birlikte bu sayı 30’a çıkacak. Bu güzel bir adımdır. Akademi hizmet içi eğitimde öğretmenlerin gelişimlerine katkı sağlayacak şekilde faaliyette bulunmalıdır. Ayrıca yönetici eğitimleri de Milli Eğitim Akademisi aracılığıyla yürütülecek. Yıllardır sendikamızın talebi de budur: Yönetici atama sürecinde yazılı sınav yapılsın, başarılı olanlar yönetici akademisinde eğitime alınsın ve akabinde göreve başlatılsın. Dolayısıyla bu yöndeki talebimiz Milli Eğitim Akademisinde karşılık buldu” dedi. 
TES Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç, Milli Eğitim Akademisi'nin öğretmen yetiştirme sürecindeki rolüne yönelik eleştirilerini sürdürüyor

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç Milli Eğitim Akademisi ve Öğretmenlik Meslek Kanununda yer alan Milli Eğitim Akademisine yönelik eleştirilerilerini sürdürdü.

Başkan Urgenç, Milli Eğitim Akademisi’nin öğretmen yetiştirme sürecinin son merhalesi gibi kurgulanmış olmasını doğru bulmadıklarını bildirerek, öğretmen yetiştiren kurumlarımızın eğitim fakülteleri olduğunu söyledi. Tes. Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç şunları kaydetti: “MEB’in müfredatı ile eğitim fakültelerinin programı örtüşmüyor diyerek, KPSS’de başarılı olan öğretmenlerimizi sözüm ona nitelikli hale getirmek amacıyla bir yıl süreyle Milli Eğitim Akademisi’nde eğitime tabi tutacaklar. Bunu doğru bulmuyoruz. Nitelikli öğretmen böyle yetişmez! Nitelikli öğretmen yetiştirmek istiyorsak öncelikle öğretmen liselerini yeniden açmalıyız. Öğrenciler bu liselere öğretmen olma arzu ve hedefiyle yerleşmeli, liseden mezun olduğunda hala aynı arzu ve hedefi koruyorsa, o zaman eğitim fakültesini tercih etmelidir. Tabi bu süreçte eğitim fakültelerinin sayısı ve kontenjanı azaltılmalı, eğitim fakültelerindeki staj süresi artırılmalıdır. Eğitim fakültelerine yerleşen öğrencilerimiz son yılını tam zamanlı okulda geçirmeli, hala aynı arzu ve hedefi koruyorsa, KPSS’ye girmeli, başarılı olmalı ve ataması gerçekleştirilmelidir. Zaten bu süreçle yetişen öğretmen nitelikli öğretmendir. Ne mülakata ne de Milli Eğitim Akademisine ihtiyaç kalır! Biz Milli Eğitim Akademisi kurulmasına karşı değiliz ama bu akademi aday öğretmenler bakımından sadece adaylık eğitiminin karşılığı olmalıdır. Akademide verilen bu eğitim de iki ayı geçmemelidir. Yaz tatili sürecinde adaylık eğitimi tamamlanmalı ve 1 Eylül’de öğretmenler göreve başlamalıdır. Akademi de bu konuda mutlaka bir düzenleme yapılmalıdır.”

Milli Eğitim Akademisinin iki farklı fonksiyonu daha olduğuna vurgu yapan Urgenç, “Öğretmenlerin hizmet içi eğitimleri buradan yürütülecek. Şu anda MEB’in 8 ilde hizmet içi eğitim enstitüsü var. Milli Eğitim Akademisiyle birlikte bu sayı 30’a çıkacak. Bu güzel bir adımdır. Akademi hizmet içi eğitimde öğretmenlerin gelişimlerine katkı sağlayacak şekilde faaliyette bulunmalıdır. Ayrıca yönetici eğitimleri de Milli Eğitim Akademisi aracılığıyla yürütülecek. Yıllardır sendikamızın talebi de budur: Yönetici atama sürecinde yazılı sınav yapılsın, başarılı olanlar yönetici akademisinde eğitime alınsın ve akabinde göreve başlatılsın. Dolayısıyla bu yöndeki talebimiz Milli Eğitim Akademisinde karşılık buldu” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve avanoshabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.