Türk Eğitim Sen Nevşehir şube başkanı Tayfur Urgenç ve başkan yardımcısı Memiş Bülbül Nevşehir merkezde bulunan kurumlara ziyaret gerçekleştirerek eğitim çalışanlarının gündemini değerlendirdiler. Başkan Urgenç; kurumlardaki eğitim çalışanlarının sendikalarına ve kendilerine gösterdikleri teveccühe “Kıymetli meslektaşlarımıza gösterdikleri anlayış ve misafirperverlikten dolayı teşekkür ederiz.” İfadeleriyle memnuniyetini dile getirdi.
Başkan Urgenç; yaptığı kurumlarda yaptığı konuşmalarda ÖMK ile ilgili; Türk Eğitim Sen Öğretmenlik Meslek Kanununun olması gerektiğini savunmaktadır. 30 yıllık sendikal mücadelemizde Öğretmenlik Meslek Kanununun çıkarılması için mücadele ettik. Tes. 2018 yılından beri de bu konuda çalışma yürütmüştür. Bugün için yapılması gereken ÖMK'nın içeriğini Öğretmenler lehine revize edilmesidir. Biz hiçbir zaman ÖMK iptal edilsin demedik. Ancak ÖMK'da yer alan yazılı sınava karşı çıktık. Kariyer düzenlemesinin her yıl verilmesini talep ettik. Emekliliğe yansıtılması mücadelesini verdik. “Birileri de çıkıp ÖMK iptal edilsin.” dediler. Var olan bir kanunun iptalini istemek yerine içeriğinin düzenlenmesini talep ederek, eğitim çalışanlarının kazanımlarının ortadan kaldırılması yerine iyileştirilmesi yönünde sendikal mücadele yürüttük. Kariyer basamaklarının veriliş ve yapılış biçimi onur kırıcı mesleğimizin itibarını zedeleyicidir. İlk baştan beri dağ fare doğurmuştur. Dedik. Meslek Kanununun siyasal kutuplaşmaya kurban gittiğini hepimiz görüyoruz. Bugün bizim üzerimize düşen öğretmen lehine düzenlenmesi için mücadele etmektir. İfadelerini kullandı.
Başkan Urgenç öğretmenin yoksulluk sınırı altında bir maaşa çalıştığını ifade ederek, şu açıklamaları yaptı. “Geçen hafta genel başkanımız göreve yeni başlayan bir öğretmenimizin 11.ay maaş bordrosunu paylaştı. 8.547 TL maaşla çalışan bir öğretmenin geçim sıkıntısı ile verimli bir çalışma hayatının olması beklenemez. Bu yüzden eşel mobil sistemine geçilmeli, enflasyon farkları aylık verilmelidir. Geçmiş dönem kayıplarımız için seyyanen zam verilmeli ve refah payı mutlaka bütçe görüşmelerinde verilmelidir. Vergi dilimi zulmüne son verilmelidir. Bugün hükümet vergi harç ve cezalarda %122 değerleme yaptı. Tamam biz de zam yerine aynı oranda güncelleme talep ediyoruz. Bugün eğitim çalışanları 2017 yılındaki sosyo ekonomik yaşantısına ulaşabilmesi için 29.000 TL maaş alması gerekmektedir.”
Nevşehir İl Başkanı Urgenç; Sözlerini 2023 toplu sözleşme masasında yetkili sendika olmak için mücadele veriyoruz. Bugün Nevşehir'de 2100 Türkiye'de 251 bin üyesiyle Türk Eğitim Sen gururla geleceğe emin adımlarla ilerliyor. Bizim sendikal anlayışımız Türkiye'nin kurucu ve kuruluş değerlerine bağlılık ile çalışanların özlük ve mali haklarının genişletilmesi mücadelesidir. Türk Eğitim Sen ne iktidarların saha sorumluluğunu ne de marjinal ideolojilerin temsilciliğini yapar. Türk Eğitim Sen milli bir sivil toplum kuruluşu olarak evrensel insan hakları ilkeleri doğrultusunda sendikal faaliyetlerini yürütür. Diyerek tamamladı.