NEVÜ’de ‘Z Kuşağı- Medya ve Algı’ Konuşuldu

Turizm
 

NEVÜ’de ‘Z Kuşağı- Medya ve Algı’ Konuşuldu

Söyleşi programı sonunda yapılan çekilişle bir öğrenciye NEVÜ Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kitabevi’nden kullanılmak üzere hediye çeki verildi
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kapadokya İrfan Kulübü tarafından başlatılan “Gençlik ve Modern Zaman Söyleşileri” serilerinin dördüncüsü, “Z Kuşağı- Medya ve Algı” üzerine gerçekleştirildi. NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Karavezir Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe İlahiyat Fakültesi Dekanı Yardımcıları Dr. Mustafa Sağlam, bölüm hocaları ve öğrenciler katıldı. Programa konuşmacı olarak katılan NEVÜ İlahiyat Fakültesi öğretim elemanı Arş. Gör. Yusuf Asım Söylemez, “Z Kuşağı- Medya ve Algı” üzerine öğrencilerle söyleşide bulundu. Söylemez, kuşak araştırmalarına dair akademik çalışmalardan bahsederek, sosyal ve teknolojik gelişmelerin nesillerin sosyo-kültürel bakış açılarını nasıl etkilediği üzerinde durdu. Sessiz kuşak, Bebek Patlaması Kuşağı, X Kuşağı, Y Kuşağı ve günümüzde yaygın olarak kullanılan Z Kuşağı kavramsallaştırmaları ve mensupları arasındaki farklara dair tespitlerde bulunan Söylemez, kavramların algı dünyasını etkilediğini söyledi. Konuşmada Jean M. Twenge örneği ile Amerika, Shelina Janmoohammed üzerinden İngiltere ve Müslüman Dünya ve Evrim Kuramı üzerinden Türkiye’deki kuşak araştırması çalışmalarını anlatan söylemez, günümüzde yaşanan teknolojik gelişmelerin sonucunda ortaya çıkan insanın “özne olma” konumu ve “yabancılaşma” sorununa değindi. Bu gelişmelerin bireylerin Bilgi, Eğlence ve Yakınlık anlayışlarında sebep olduğu değişikler ile hız ve haz üzerinden bir düşünce ve yaşayış mekanizması oluşturması üzerinde duran Söylemez, “Günümüzde yapabilmenin, performansın reklamlar ve sloganlar aracılığıyla bireyi tüketim öznesi konumuna indirgeyerek özgürlüğünü elinden aldığını” vurguladı. Söylemez, konuşmasının devamında, Postmodern iklimde mahremiyetin şeffaflığa kurban edilerek sanal ortamlarla birlikte bir gözetleme toplumunun oluştuğunu, gençlerin sosyal medya kullanım alışkanlıklarını gözden geçirmeleri gerektiğini ifade ederek dijital dünyada kimlik sahibi kalarak yaşamaya dair önerileriyle konuşmasını tamamladı.       Söyleşi programı sonunda yapılan çekilişle bir öğrenciye NEVÜ Sezai Karakoç Yaşam Merkezi içerisinde bulunan Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kitabevi’nden kullanılmak üzere hediye çeki, üç öğrenciye kitap seti verilerken, dört öğrenciye ise NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin tarafından gönderilen kitaplar hediye edildi. Gençlik ve Modern zamanlar seminer/söyleşi serisinin bir sonraki programının 27 Ekim Perşembe 15.30’da Dr. Öğr. Üyesi Metin Doğan’ın gerçekleştireceği “Gençlik Kimlik Sorunları- Kimlikte Kültürel, Küresel ve Küyerel Görünümler” başlıklı seminerle devam edeceği belirtildi.  
Söyleşi programı sonunda yapılan çekilişle bir öğrenciye NEVÜ Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kitabevi’nden kullanılmak üzere hediye çeki verildi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kapadokya İrfan Kulübü tarafından başlatılan “Gençlik ve Modern Zaman Söyleşileri” serilerinin dördüncüsü, “Z Kuşağı- Medya ve Algı” üzerine gerçekleştirildi.

NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Karavezir Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe İlahiyat Fakültesi Dekanı Yardımcıları Dr. Mustafa Sağlam, bölüm hocaları ve öğrenciler katıldı.

Programa konuşmacı olarak katılan NEVÜ İlahiyat Fakültesi öğretim elemanı Arş. Gör. Yusuf Asım Söylemez, “Z Kuşağı- Medya ve Algı” üzerine öğrencilerle söyleşide bulundu. Söylemez, kuşak araştırmalarına dair akademik çalışmalardan bahsederek, sosyal ve teknolojik gelişmelerin nesillerin sosyo-kültürel bakış açılarını nasıl etkilediği üzerinde durdu. Sessiz kuşak, Bebek Patlaması Kuşağı, X Kuşağı, Y Kuşağı ve günümüzde yaygın olarak kullanılan Z Kuşağı kavramsallaştırmaları ve mensupları arasındaki farklara dair tespitlerde bulunan Söylemez, kavramların algı dünyasını etkilediğini söyledi. Konuşmada Jean M. Twenge örneği ile Amerika, Shelina Janmoohammed üzerinden İngiltere ve Müslüman Dünya ve Evrim Kuramı üzerinden Türkiye’deki kuşak araştırması çalışmalarını anlatan söylemez, günümüzde yaşanan teknolojik gelişmelerin sonucunda ortaya çıkan insanın “özne olma” konumu ve “yabancılaşma” sorununa değindi. Bu gelişmelerin bireylerin Bilgi, Eğlence ve Yakınlık anlayışlarında sebep olduğu değişikler ile hız ve haz üzerinden bir düşünce ve yaşayış mekanizması oluşturması üzerinde duran Söylemez, “Günümüzde yapabilmenin, performansın reklamlar ve sloganlar aracılığıyla bireyi tüketim öznesi konumuna indirgeyerek özgürlüğünü elinden aldığını” vurguladı. Söylemez, konuşmasının devamında, Postmodern iklimde mahremiyetin şeffaflığa kurban edilerek sanal ortamlarla birlikte bir gözetleme toplumunun oluştuğunu, gençlerin sosyal medya kullanım alışkanlıklarını gözden geçirmeleri gerektiğini ifade ederek dijital dünyada kimlik sahibi kalarak yaşamaya dair önerileriyle konuşmasını tamamladı.      

Söyleşi programı sonunda yapılan çekilişle bir öğrenciye NEVÜ Sezai Karakoç Yaşam Merkezi içerisinde bulunan Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kitabevi’nden kullanılmak üzere hediye çeki, üç öğrenciye kitap seti verilerken, dört öğrenciye ise NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin tarafından gönderilen kitaplar hediye edildi.

Gençlik ve Modern zamanlar seminer/söyleşi serisinin bir sonraki programının 27 Ekim Perşembe 15.30’da Dr. Öğr. Üyesi Metin Doğan’ın gerçekleştireceği “Gençlik Kimlik Sorunları- Kimlikte Kültürel, Küresel ve Küyerel Görünümler” başlıklı seminerle devam edeceği belirtildi.

 

Nevşehir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve avanoshabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.