Depremde Hasar Gören Tarihi Yapılarda 'Üç Boyutlu' Modelleme Çalışması

Eğitim
 

Depremde Hasar Gören Tarihi Yapılarda 'Üç Boyutlu' Modelleme Çalışması

NEVÜ İhtisaslaşma Koordinatörlüğü ve Turizm Araştırmaları Enstitüsü’nden Depremde Hasar Gören Tarihi Yapılarda 'Üç Boyutlu' Modelleme Çalışması
Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından bölgeye yardım için her türlü imkânını seferber eden Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), deprem sonrası hasar gören tarihi yapıların üç boyutlu modelleme çalışmalarına da destek oluyor. NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin üniversite olarak depremin ilk gününden itibaren yürüttükleri çalışmaların yanı sıra deprem sonrasında da bölgelerin sahip olduğu değerleriyle yeniden ayağa kaldırılmasına yönelik bilimsel ve teknik desteklerinin devam ettiği söyledi. Aktekin, “Ülke olarak merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olmak üzere 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerin ilk gününden itibaren dünyada eşi ve benzeri olmayan bir dayanışma ve yardımlaşma örneği ortaya koyduk. Biz de Nevşehir Valiliği AFAD onay ve koordinesinde üniversitemiz bünyesinde oluşturduğumuz Yardım Malzemeleri Toplama Merkezimiz aracıyla depremden etkilenen depremzede vatandaşlarımızın gıdadan-giyime birçok acil ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışmalarda bulunduk. Ayrıca deprem sonrasında üniversitemiz akademisyenleri, inşaat mühendisleri ve teknikerlerle depremden etkilenen ve acil yıkılması gereken yapılar öncelikli olmak üzere ağır hasarlı, orta hasarlı ve hasarsız yapıların tespitine yönelik çalışmalara destek verdik.  Şu an ise Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Doğal ve Kültürel Miras Turizmi alanında ihtisaslaşan üniversite olarak, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın depremde hasar gören tarihi yapıların tespitine yönelik başlattığı çalışmalara da destek veriyoruz. Bu kapsamda üniversitemiz Turizm Araştırmaları Enstitüsü öğretim üyesi ve İhtisaslaşma Koordinatörlüğü ‘Doğal ve Kültürel Miras Dijitalleşme’ projeleri sorumlularından birisi olan Dr. Öğr. Üyesi Ömer Uzunel, deprem sonrası hasar gören tarihi yapılardan Hatay’da bulunan Habibi Neccar ve Şeyh Ali Camilerinde meydana gelen hasarın tespiti ve üç boyutlu belgeleme çalışmalarının yürütücülüğünü yapmaktadır” dedi. Aktekin ayrıca depremin ilk gününden itibaren çalışmalarda görev alan, destek veren tüm akademik ve idari personel ile öğrencilere teşekkür etti
NEVÜ İhtisaslaşma Koordinatörlüğü ve Turizm Araştırmaları Enstitüsü’nden Depremde Hasar Gören Tarihi Yapılarda 'Üç Boyutlu' Modelleme Çalışması
Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından bölgeye yardım için her türlü imkânını seferber eden Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), deprem sonrası hasar gören tarihi yapıların üç boyutlu modelleme çalışmalarına da destek oluyor.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin üniversite olarak depremin ilk gününden itibaren yürüttükleri çalışmaların yanı sıra deprem sonrasında da bölgelerin sahip olduğu değerleriyle yeniden ayağa kaldırılmasına yönelik bilimsel ve teknik desteklerinin devam ettiği söyledi.

Aktekin, “Ülke olarak merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olmak üzere 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerin ilk gününden itibaren dünyada eşi ve benzeri olmayan bir dayanışma ve yardımlaşma örneği ortaya koyduk. Biz de Nevşehir Valiliği AFAD onay ve koordinesinde üniversitemiz bünyesinde oluşturduğumuz Yardım Malzemeleri Toplama Merkezimiz aracıyla depremden etkilenen depremzede vatandaşlarımızın gıdadan-giyime birçok acil ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışmalarda bulunduk.

Ayrıca deprem sonrasında üniversitemiz akademisyenleri, inşaat mühendisleri ve teknikerlerle depremden etkilenen ve acil yıkılması gereken yapılar öncelikli olmak üzere ağır hasarlı, orta hasarlı ve hasarsız yapıların tespitine yönelik çalışmalara destek verdik. 

Şu an ise Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Doğal ve Kültürel Miras Turizmi alanında ihtisaslaşan üniversite olarak, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın depremde hasar gören tarihi yapıların tespitine yönelik başlattığı çalışmalara da destek veriyoruz. Bu kapsamda üniversitemiz Turizm Araştırmaları Enstitüsü öğretim üyesi ve İhtisaslaşma Koordinatörlüğü ‘Doğal ve Kültürel Miras Dijitalleşme’ projeleri sorumlularından birisi olan Dr. Öğr. Üyesi Ömer Uzunel, deprem sonrası hasar gören tarihi yapılardan Hatay’da bulunan Habibi Neccar ve Şeyh Ali Camilerinde meydana gelen hasarın tespiti ve üç boyutlu belgeleme çalışmalarının yürütücülüğünü yapmaktadır” dedi.

Aktekin ayrıca depremin ilk gününden itibaren çalışmalarda görev alan, destek veren tüm akademik ve idari personel ile öğrencilere teşekkür etti

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve avanoshabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.